Ausculto – Viikon Aivoradio 18/2019

”Extreme – Decadence Dance: Ihan ei keli tähän natsaa, mutta on komeaa laulua ja kitarointia. Extreme on paljon muutakin kuin sanoja.

Sweet – Set Me Free: Metallin esi-isiä kahlatessa päästiin Sweetiin. Varmoja power metalin kantajuuria.

Pekka Pohjola – Vapour Trails: Fuusio-jazzia ja taitavaa soitantaa Suomesta. Rytmitys soi päässä, vaikket haluaisikaan.

Slugdge – War Squids: Mätömpää tavaraa ja rytmitys se tässäkin porautui aivoihin.

Death Hawks – Scent of Life: Usein on ollut Death Hawksia, kun on pitänyt ihan tarkastaa, että mikäs nyt soi ja kuulostaa hyvältä.

Symphony X – Sea of Lies: Vanhaa legendaritya, jota olisi tarjolla keikan muodossa Suomessa. Tässä kuussa itse asiassa.

Gasellit – Jano: Enpä tiedä miksi tämän tänne nostin, mutta tuotanto jäi mieleen.

Rush & Aimee Mann – Time Stand Still: Rushin parasta päätä. Bändi on kultaa ja tässä sen Geddyn äänen tuomaa säröä paikkaa Aimee Mann. Kertoon lähdetään kuolemattomalla synamatolla.

Evergrey – A Silent Arc: Hyvin gojiramaista Evergreytä. Tykkäsin.

Yngwie Malmsteen – Far Beyond The Sun: Kerran vuodessa tämän voi laittaa. Tai kerran kuussa. Ajalta jolloin Ynkän sävellyksissä oli järkeä.”
T

”Vieläkin on jatkunut artistiteemaiset viikot. Huhtikuussa tuli ihmeteltyä uusia juttuja ja nyt toukokuun alkuun teki mieleni palata vanhaan suosikkiin Oasikseen, kun Gallagherin veljeksiltä on molemmilta tulossa uuttakin materiaalia. Valitaanpa Oasikselta viisi veisua yltäen ensimmäisestä vuoden ’94 albumista aina 2008:een ja viimeiseen ”Dig Out Your Soul”-levyyn.

”Slide Away”

”My Big Mouth”

”Underneath the Sky”

”The Hindu Times”

”The Shock of the Lightning”
A

”Oasis – Lyla: iPod yllätti. Mukavan letkeästi mutta tanakasti rullaava Oasis-kappale, jonka oli jo unohtanut.

Tezaura – Shattered Memories: Aika kuuluu nopeasti. Muutama vuosi sitten pyörähdin keväällä Brnossa. Omien sanojensa mukaan melodista metallia soittava Tezaura on sieltä kotoisin. Siispä muistoja tsekkien kaupungista.

Trabant – Loving me: Joku puhui jotain Popedasta.  Pohdin, että kai se Trabantkin on. Löysin islantilaisen yhtyeen ja aloin kuuntelemaan. Tämä on yhtyeen esikoisalbumilta Emotional.

Bob Marley – Redemption Song: Reggae ja Rap. Hmm. Mieluummin jätän väliin, mutta tässä on kuitenkin jotain softia, muttei liiaksi imelyyttä.

Deep Purple – The Battle Rages On: Vuoden 1993 julkaistun albumin nimikappale. Klassikko kokoonpano (Lord, Glover, Gillan, Page ja Blackmore) jälleen kasassa, kun Gillan oli palannut solistiksi eikä Richie ollut vielä eronnut.

 

Petri Pettersson – Nuoruus: Mika Waltarin runoon pohjautuva Petrin oma sävellys on vuoden 1977 kotimaisia klassikkoja ja albumin, jonka Yleisradion toimittajat valitsivat kyseisen vuoden Vuoden levyksi, nimikappale. Kappaleen soittopuolesta vastaa Finnforest.

Blue Öyster Cult – Flaming Telepaths: Yhtyeellä on muitakin kohtuullisia kappaleita kuin (Don’t Fear) The Reaper.  Tämä on vuoden 1974 tuotannosta.”
Yyte

”Belzebubs – Cathedrals Of Mourning: Monet jättävät kuuntelematta koska kännissä ja läpällä, mutta kyseessä ammattimainen melodinen metalli levy.

Shaded Enmity – And Life was great…: Great band and great vocals from Warrel (RIP)

Månegarm – Hervors Arv: Good viking/folk metal from Sweden.

Midnight – You Can’t Stop Steel: One of best performances at Keep It True festival. Playing in Tavastia club in August, strongly recommended.

Aria – Волонтёр: Aria gave us a rehearsed world class show at KIT festival.

Sortilege – Sortilege: Another magnificent performance and one of the highlights of KIT festival.

Mercenary – Isolation: Been on heavy rotation in my car lately…chorus will be stuck in your head for a while…

Anthem – Black Empire: Another solid performance at KIT festival and another catchy anthem for the upcoming summer.”
Spinebrain

https://open.spotify.com/user/auscultocom/playlist/7kUomsFGBC3De8V9mOT2Ve?si=8wN_xRUfS9-Ocwd5CejxNg