Ausculto – Viikon Aivoradio 23/2019

”Liam Gallagher – Shockwave: Uusi Liam-single ilmaantui männäyönä. Tutuilla linjoilla jatkuu.

Dr. John – Right Place Wrong Time: Ensimmäinen aamulla silmiin sattunut uutinen oli Dr. Johnin edesmeno. Herra on paikallaan muistaa viikon Aivoradiossa.

Bon Jovi – Blood on Blood: Tallinnan-keikka oli ja meni. Tämänkin soittivat ja kyseessä oli oikeastaan ainoa biisi, joka todella harmitti kun jäi kuulematta livenä. Ei ole Suomessa soinut niillä keikoilla, joilla itse olen ollut…

Topi Sorsakoski & Agents – Romanialainen kitara: Tätä piti soitella treenatessa yhtä kesän keikkaa kohti. Jotain kiehtovaa tässä sävelmässä on.”
A

”ZZ Top – Tres Hombres (albumi): Sadly I missed the gig this week in Helsinki and after watching the documentary in Yle Areena, I got even more bummed. 50 years rocking with the same members, hats off!!!
Spinebrain

”Kansas – Dust in the Wind (live): Latasin itselleni yhtyeen Live at Whisky albumi, jolta tämä hieno tulkinta.

D-A-D – No Doubt About It: Tanskalaisorkesteri on uusimmalla albumillaan, A Prayer for the Loud, vahvassa vedossa. Ja sanomakin on kohdillaan.

Trammps – Seasons for the Girls: Pehmeäpää discosoulia 1970-luvun hittikoneelta.

Bohemian Betyars – Csavargó: Tallinnan torilla bongattua unkarilaismusiikkia.

Blassics – Happy News Energing: Afrofunkia Hämeenlinnasta genren olemusta vahvasti kunnioittaen.

Chicago – All is Well: Chicago V (1972) oli ensimmäinen hankkimani yhtyeen albumeista. Etenkin soittopuoli on komeaa kuunneltavaa ja lauluharmoniat oivassa balanssissa.

Leonard Cohen (Live in London) – Boogie Street: hienosti laululettu ja tyylitietoisesti taustoitettua Cohenia Lontoon kylällä.

Crusaders (Royal Jam) – Never Make a Move Too Soon: Loistava Crusaders live feat. B.B. King.

Steve Winwood – Domingo Morning: 2003 vuoden albumillaan About Time Steve palasi juurilleen – musiikkiin, jossa hammondilla ja rummuilla luodaan kappaleiden runkokehikot.”
Yyte

”The Doobie Brothers – China Grove: Mukava riffi, jonka tahtiin jalat polkevat tahtia. Autoilumusaa.

Missikisat – Proteus: Stoner-meininkiä ja jotain sellaista, että voisi soida Ilosaarirockissa.

Kamchatka – Perfect: Jatketaan sitä autotunnelmaa. Näinhän se pitää rokkia soittaa!

Apocalyptica feat. Sandra Nasic – Path II: Kumpikin artisteista oli aika pinnalla tuolloin. Tästä on kohta 20 vuotta, mutta edelleen kuulostaa hyvältä.

Steve Reich – Drumming 1: Matemaattisen musiikin pioneeri. Tätä teosta, jossa yhtä rytmiä toistetaan kaksitoista kahdeksasosaa, olen ollut näkemässä livenä. Oli melkoista. Miettikää teosta metalliriffeinä, sieltä löytyvät ne kaikki.

Low – On the Edge Of: Parhaillaan Sidewaysissa soittava bändi osuu ajoittain todella syvälle kultasuoneen.

Aarno Raninen – On hetki: Ensimmäisiä kappaleita, joita olen pianolla osannut soittaa. Kesämökkimusiikkia ja aika kova sävellys.

Roy Orbison – Oh, Pretty Woman: Roy on legenda. Tämä kappalekin on. Menee myös tuohon kesämökkikategoriaan.

Mike Post – Theme From NYPD: Paras poliisisarja ja sen legendaarinen tunnari. Mike on muuten säveltänyt sen Hill Street Bluesinkin teemaan.

Dubmood – Monkey Island: Tietokonemusiikkia ja varsinkin tietokonepelimuusiikkia on tehty aika hyvääkin. Tässä yksi tunnistettava versiointi.”
T