Ausculto – Viikon Aivoradio 27/2019

”Huomisen Ruuhet-keikan kunniaksi listaan kappaleita, jotka ovat vaikuttaneet paljon omiin tekemisiini bändin koskettimien takana.

Von Herzen Brothers – Disciple of the Sun: Tätä keikkaa mentiin sattumalta katsomaan, ja sen pohjilta pidettiin yhdet edelleen legendaarisimmista bänditreeneistä.

Anathema – Panic: Anathemaa ei oikein voi ohittaa muutenkaan, mutta tämä me soiteltiin coverina toisella keikallamme.

Opeth – Windowpane: Rauhallisempi Opeth on kuultavissa helposti nykysoitosta. Damnation oli ja on kova albumi.

Porcupine Tree – Arriving Somewhere But Not Here: Porcupine Tree on myös proge-musiikkina lähellä sitä, mitä Ruuhet soittaa. Ei siis loputonta kikkailua, vaan pyrkimys tehdä tarttuvia koukkuja.

Devin Townsend – Earth Day: Yksi niistä musiikillisista heräämisistä tapahtui tämän biisin myötä. Vastikään sitä oltiin Deviniä katsomassa ihan koko bändillä.

Pain of Salvation – Idioglossia: Ekan keikan alla soi tämä kappale. Se jännitys, tunnelma ja unelmien täyttymys. Jännitys on iän myötä karissut, mutta siistiähän se soittaminen edelleen on.

Symphony X – Communion and the Oracle: Tämän pianopätkän rakennetta olen varmaan tietoisesti tai tiedostamatta hakenut myös Ruuhien ekalla biisillä.

Dream Theater – Wait for Sleep: Muistan, kun sanoin äidilleni haluavani joskus tehdä tämän tyylisen kappaleen. On vieläkin DT:n kärkeä.

Gov’t Mule – Thorazine Shuffle: Kiitos Mikolle. Tämä bändi oli sopiva tönäisy etelän rokin suuntaan, jonka kautta sain nujerrettua inhoni hammond-soundia kohtaan.

Kolmas Nainen – En oo kuullut mitään: Alavudella ollaan ja silloin Kolmatta Naista ei voi ohittaa.”
T

”The Xcerts – Feels Like Falling in Love: Kappaleen nimi on vahvasti imeläkourrutettu, mutta itse kappale on reipasta kitararokkia.

Louise Hoffsten – Tease Me: Tovin tauon jälkeen uutta juurevaa musiikkia Louiselta.

Golden Earring – Future: Hollantilaisyhtye on perustettu 1961 ja viimeisin albumi julkaistiin 2012. Kokoonpanossa ovat edelleen perustajajäsenet George Kooymans ja Rinus Gerritsen – no, kun yhtye perustettiin, niin he olivat 13- / 15 vuotiaita. Tämä on vuoden 1982 albumilta Cut.

Ambrosia – Life Beyond LA (live): Tuhtia tavaraa yhtyeen vuoden 1978 Cincinatin keikalta.

Moby – James Bond Theme: Richard Hall aloitti uransa punk-yhtyeen (Varican Commandos) kitaristina, mutta sittemmin löysi elektronisemman musiikin omaksi lajikseen.

Jack Bruce & Robin Trower – Lives of Clay: Kun basson ja kitaran virtuoosit laittavat omat aineksensa samaan keittoon, niin tuloksena on aika maukas soppa.”
Yyte

”Juha Hostikka & Dallape – Girlfriends Medley: Kohtalaista soitantaa. Menisi koesoittobiisistä…

Grateful Dead – Shakedown Street: Aloitin GD-projektin, tosin loppupäästä. Tämä on alkanut jäädä mieleen.

Liam Gallagher – The River: Uusi Liam. Joutuuko tässä elokuussa Helsinkiin lähtemään, ei niinkään näiden uusien vaan niiden Oasis-klassikoiden tähden.

Queen – Death on Two Legs: Viime viikonlopun korvamato, osa 1.

Whitesnake – Fool For Your Loving: viikonlopun korvamato, osa 2.”
Yyte