Categories
Viikon Aivoradio

Ausculto – Viikon Aivoradio 28/2019

”Thin Lizzy – Jailbreak: Metallin olemus -listalla vastaan tuli Laiha-Lissu. Aika jämäkkä riffi tässä. Perjantai-fiilistä tässä on.

Judas Priest – Before the Dawn: Tässä sitten enemmän lauantaiaamun tunnelmia. Killing Machine on muuten kova albumi.

ZZ Top – Sharp Dressed Man: Riffipohjalta. Ei kai tämä koskaan kovin pahalta tunnu. Särössäkin sopivasti fuzzia ja phaseria.

Don huonot – Metsänelävien puolustusliitto: Viikonlopun keikkareissulla tämä löi silmille sen verran kovaa, että olen sen nyt kuunnellut jo kymmenisen kertaa. Kiemäinen Kingston Wall -riffi ja riittävän ylivedetyt lyriikat.

Juice Leskinen Slam – Haetarirock: Todettiin jäsen A:n kanssa, että on sitä Suomen maalla vielä artisteilla sanoittamista, että Juicen olan taakse pääsee väijymään. Tässä erityishuomio Safkan lauluosuuksille.

Pearl Jam – Sirens: Rypsi alkaa kukkia, joten Pearl Jamkin alkaa itää. Syksyllä se puhkeaa kukkaan.

AC/DC – Landslide: Flick off the Switch ei albumina tajuntaa räjäyttänyt, mutta sieltä löytyi tällainen rivakampi rytyytys. Youngin veljesten laatua.

Unwound – Look a Ghost: Post-hardcorea parin-kolmenkymmenen vuoden takaa. Toolin alkurytmejä tässä tapaillaan.

Pyhimys & Saimaa – Olen odottanut kärsivällisesti: Pyhimys tulee pääseemään lähelle Juicea, on kuitenkin vielä puolen suoranmitan päässä. Saimaa sen sijaan on vakuuttavasti ottanut vanhan Grand Slamin viitan kannettavakseen.

Jamiroquai – King For A Day: Jamiroquain Synkronized on pelottavan hyvä albumi. Menisi bändinä tänään alkavassa Ilosaarirockissa, mutta saattaa vielä olla vähän liian iso. Tästä kauhua, joka ei koskaan saa kliimaksiaan.”
T

”Pearl Jam – Off He Goes: Kadotettu helmiäinen.

Grateful Dead – Hell in a Bucket: Kaivautuminen GD:hen on paljastanut mm. tällaisen. ”I”m enjoying the ride”.

Creedence Clearwater Revival – Lodi: Kesäisen kevyt.

Carmen Miranda – Chica Chica Boom Chica: Radiosta kantautunut. Jää leppoisasti aivoradioon kiertämään…”
A

”Eva Cassidy – Fields of Gold: Kappaleenhan me kaikki tunnemme, mutta Evan ääni ja tulkinnan tunne on kerrassaan hienoa kuultavaa.

Randy Newman – Going Home: Olen aina ollut herkkänä akustisen pianon saundiin ja Randykin omaa oikeanlaisen tatsin koskettemille.

Brian Eno – The Paw Paw Negro Blowtorch: Jos tämän laulaisi Brian Ferry, niin tämä kävisi myös herrojen yhteisestä Roxy Music -aikojen laulusta.

Thin Lizzy – Still in Love With You: Lynottin kanssa laulupuolta duetoi Frankie Miller ja kitarasoolon lurittaa yhtyeen jo levyn koostamisvaiheessa jättänyt Gary Moore. Gary oli tässä vaiheessa mukana vain hetken paikkaamassa alkuperäiskitaristi Eric Bellin yllätyseron jättämää aukkoa.

Electric Light Orcestra – Manhattan Rumble (49th Street Massacre): Lynnen sävellys yhtyeen ensimmäiselle albumille, jolla mukana vielä mukana oli Roy Wood selloa ja monenlaista muuta soittamassa.

Milho Arai – Lucky Charms: Milhon tulkinta Steve Vain originaalista tänä vuonna julkaistulla albumilla Piano Reductions Vol. 2.

Steve Vai – Lucky Charms: Ja Steven originaali vuodelta 1999.”
Yyte