TOOMIO’S TOP100: 46. LIEKKI – KORPPITOOMION TOP100: 46. LIEKKI – KORPPI

Producers: Jyrki Tuovinen, Liekki
Recorded: 2003
Published: 25.4.2003
Label: Ranka Recordings

#5 in Finnish chart. 14 weeks in TOP40-list. Radio Helsinki chose it the best Finnish rock album in 2000’s.

SINGLES
– Pienokainen
– Korppi

Late summer in 2003. The last gig with my first band. During the soundcheck and between the bands, this album is playing as background music. I had never heard of it, because I listened only to the metal. For some reason, I was impressed.

Singer Jansku (, which name he longer want not to use) Kuusela is a remarkable musician. Jansku or Janne has a gift to make musical compositions, which many don’t have. Liekki’s albums are filled with songs that don’t make sense to say just about anything and still they have everything necessary. Sentence structures are strange and the same phrase can be pronounced dozens of times, even in a row.

Korppi was some kind of breakthrough. There’s absolutely amazing compositions. I can’t say is playing skilled or not, but together the band play really nice. Bass lines will be just as it should be and the organ takes it off, what is obtained.

”The whole album is easy to classify naïve. But it is a fact, in meaningless way.”

Saattaja has a really catchy vocal melody. Its falsettos will be just enough to brittle to touch deep inside. Guitar sound moves exactly the right depth, not forgetting a solid basslines at the background. En Voi Auttaa tells a story with professional organ-playing. Also drum fills creating good karma. Korppi is a good example of bands lyrical line. Every one could think what the song is supposed to tell? Someone might complain that songs not make sense, but at least this is the responsibility of the listener.

The whole album is easy to classify naïve. But it is a fact, in meaningless way. Autumn and sunny weather. At least the yellow leaves on the tree or on the ground.

THE BEST MOMENTS
Saattaja The best entity.

NOT SO BRILLIANT
Tikari Annoying harping.

https://open.spotify.com/album/4jKftMgUl4U9cPHhEOBwr6Tuottaja: Jyrki Tuovinen, Liekki
Nauhoitettu: 2003
Julkaistu: 25.4.2003
Levy-yhtiö: Ranka Recordings

Suomen lista 5. Listalla 14 viikkoa. Radio Helsinki valitsi 2000-luvun parhaaksi suomalaiseksi rock-albumiksi.

SINGLET
– Pienokainen
– Korppi

Loppukesä vuonna 2003. Viimeinen keikka ensimmäisen bändini kanssa. Soundcheckin aikana ja bändien välillä soi taustamusiikkina tämä levy. En ollut koskaan kuullutkaan, sillä kuuntelin vain metallia. Jostain syystä silti vaikutuin.

Karkkiautomaatista tuttu Jansku (, joka ei sitä enää halua olla) Kuusela on merkillinen musikantti. Janskulla tai Jannella on sävellyksen lahja, jota monilla ei ole. Liekin levyt ovat täynnä kappaleita, joissa ei sanota juuri mitään järkevää ja silti kaikki tarpeellinen. Lauserakenteet ovat outoja ja sama fraasi voidaan lausua kymmeniä kertoja, jopa peräkkäin.

Korppi oli jonkinasteinen läpimurto. Mukana on aivan uskomattomia sävellyksiä. Soitosta ei ota selvää, onko se taitavaa vai ei, mutta se soi yhteen todella komeasti. Bassolinjat tulevat juuri niin kuin pitää ja uruista otetaan se irti,
mitä saadaan.

”Kokonaisuutta on helppo luokitella naiiviksi. Mutta se on sitä, tarkoituksettomalla tavalla.”

Saattajassa on todella tarttuva laulumelodia. Sen falsetit tulevat juuri riittävän hauraasti koskettaakseen syvältä. Kitarasoundikin riipii juuri oikealta syvyydeltä, unohtamatta kaiken takana vankkaa taustatyötä tekevää bassolinjaa. Urkuammattilaisuudesta kertoo En Voi Auttaa-kappaleen Hammond-runttaus. Myös rumpufillittelyllä luodaan hyvää karmaa. Sanoituspuolesta hyvän esimerkin antaa hittibiisi Korppi. Siitä voi jokainen miettiä, että mitä kappaleella on tarkoitus kertoa? Joku ehkä valittaa, ettei kappaleissa ole tolkkua, mutta näin ainakin vastuu on kuulijalla.

Kokonaisuutta on helppo luokitella naiiviksi. Mutta se on sitä, tarkoituksettomalla tavalla. Tämä pitää kuunnella pari kertaa, että lähtee. Syksyinen ja aurinkoinen sää. Ainakin keltaiset lehdet puussa tai maassa. Tuulee ja tuulen.

PARHAAT HETKET
Saattaja Paras kokonaisuus.

EI LÄHDE
TikariÄrsyttävä rankutus.

https://open.spotify.com/album/4jKftMgUl4U9cPHhEOBwr6